Χαρακτηριστικά Διαδρομής Χορτιάτης – Καταφύγιο Χορτιάτη

  • Αφετηρία: Χορτιάτης 656μ
  • Τερματισμός: Καταφύγιο Χορτιάτη 990μ
  • Χιλιομετρική απόσταση: 3,7χλμ
  • Υψομετρική ανάβαση: 334μ
  • Υψομετρική κατάβαση: 0μ
  • Ώρες πορείας: 1 ώρα 30 λεπτά

Περιγραφή Πεζοπορίας

καταφύγιο Χορτιάτη
Χορτιάτης

Η πεζοπορία μας ξεκινάει από το χωριό του Χορτιάτη όπου όπως φαίνεται από την παρακάτω φωτογραφία, η άνω πινακίδα μας ενημερώνει ότι σε 1 ώρα και 30 λεπτά πεζοπορίας φτάνει κάποιος στο καταφύγιο του Χορτιάτη. Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα να φτάσει κάποιος στο καταφύγιο με αμάξι μετά από 6,5 χλμ. Προς αποφυγή παρανόησης οι πινακίδες αναφέρονται στο ίδιο καταφύγιο.

Χορτιάτης
Αφετηρία Μονοπατιού

Στην αρχή το μονοπάτι είναι ιδιαίτερα ανηφορικό και απαιτητικό και χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση. Μετά από 2,3 χλμ ανάβασης φτάνουμε σε μία ανοιχτωσιά όπου στα αριστερά μας μπορούμε να διακρίνουμε την Λίμνη Κορώνεια.

καταφύγιο Χορτιάτη
Λίμνη Κορώνεια

Συνεχίζοντας την πεζοπορία, φτάνουμε μετά από 700 μέτρα στον χωματόδρομο που έρχεται από το χωριό του Χορτιάτη και κατευθύνεται στο καταφύγιο. Από εδώ η σύνεχεια της ανάβασης μέχρι και το καταφύγιο είναι εύκολη καθώς η κλίση είναι ήπια και περπατάμε στον χωματόδρομο. Μετά από 700 φτάνουμε στο καταφύγιο του Χορτιάτη.

καταφύγιο Χορτιάτη
Καταφύγιο Χορτιάτη

Από εδώ αν θέλουμε μπορούμε να επιστρέψουμε στο χωριό από την ίδια διαδρομή που ήρθαμε ή να ακολουθήσουμε το μονοπάτι για την κορυφή Κολοσούρτης, η οποία προσφέρει ιδανική θέα προς τον Θερμαϊκό και την Θεσσαλονίκη. 

Ηλεκτρονικό Αρχείο Διαδρομής

Μπορείτε να κατεβάσετε όλα τα αρχεία των διαδρομών μας με 2,00€. Δείτε την λίστα με το αρχείο των διαδρομών πατώντας εδώ.

Μετά την αποσυμπίεση του αρχείου μπορείτε να το ανοίξετε είτε με την εφαρμογή Wikiloc είτε με το Gaia GPS.

Εκδρομές Πεζοπορίας

Αν θέλετε να μάθετε για τις πεζοπορικές εκδρομές μας πατήστε παρακάτω για λεπτομέρειες