Ελάτη – Καταφύγιο Κόζιακα: Χαρακτηριστικά Διαδρομής

  • Αφετηρία: Ελάτη 904μ
  • Τερματισμός: Ελάτη 904μ
  • Χιλιομετρική απόσταση: 19,4χλμ
  • Υψομετρική ανάβαση: 1302μ
  • Υψομετρική κατάβαση: 1302μ
  • Ώρες πορείας: 5 ώρες

Περιγραφή Διαδρομής

Η πεζοπορία κινείται στη διαδρομή των 20χλμ του Koziakas Mountain Race. Η αφετηρία και ο τερματισμός είναι στο χωριό Ελάτη Τρικάλων. Η Ελάτη βρίσκεται στον Κόζιακα το οποίο αποτελεί το νότιο τμήμα της οροσειράς της Πίνδου και απέχει 30χλμ από την πόλη των Τρικάλων. 

Το μεγαλύτερο μέρος της πεζοπορίας γίνεται σε μονοπάτι μέσα σε πυκνό δάσος από έλατα αλλά και σε χωματόδρομο. 

H διαδρομή περνάει και από το καταφύγιο του Κόζιακα το οποίο βρίσκεται στο οροπέδιο Μπακόλα σε υψόμετρο 1750μ. Το καταφύγιο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 35 άτομα.

Από την Ελάτη ακολουθούμε κυριώς τον δασικό δρόμο για περίπου πέντε χλμ περνώντας από διάφορες βρύσες με πόσιμο νερό. Στο τέλος του δρόμου ακολουθούμε πορεία προς το καταφύγιο του Κόζιακα όπου φτάνουμε μετά από 1,5 χλμ περίπου. 

Συνεχίζοντας την πεζοπορία, περνάμε νότια από την κορυφή Χατζηπέτρος και έχοντας κατεύθυνση νοτιοανατολικά κινούμενοι αρχικά σε μονοπάτι και μετά σε χωματόδρομο, περνάμε κάτων από την κορυφή Τσιόκι, τον Κόκκινο Βράχο και καταλήγουμε στην Ελάτη.

Ηλεκτρονικό Αρχείο Διαδρομής

Μπορείτε να κατεβάσετε όλα τα αρχεία των διαδρομών μας με 2,00€. Δείτε την λίστα με το αρχείο των διαδρομών πατώντας εδώ.

Μετά την αποσυμπίεση του αρχείου μπορείτε να το ανοίξετε είτε με την εφαρμογή Wikiloc είτε με το Gaia GPS.

καταφύγιο Κόζιακα

Δείτε την ημερήσια οργανωμένη εκδρομή στον Κόζιακα